среда, 31 октября 2012 г.

Котлетки из кускуса с сыром, креветками и песто. Couscous patties with shrimps, cheese and pesto.



Все-таки песто, тем более песто,приготовленное в домашних условиях - универсальный продукт. Тем более, необязательно его так называть. Я просто смешиваю в комбайне базилик и кинзу, добавляю масло и чеснок - и готово. Хранится долго и всегда под рукой.

2 стакана сухого кускуса залить кипящей водой с солью.
2 яйца
1-2 ст.л. домашнего песто
Полстакана вареной и порезанной зеленой стручковой фасоли (можно заменить горошком)
Треть стакана Пармезана натертого или любого другого сыра
Креветки, отваренные и нарезанные
2 зубка чеснока
Немного сухарей
1 ст л. оливкового или подсолнечного масла
Все ингредиенты смешать и дать немного постоять. Сформировать котлетки и обвалять в сухарях. Обжарить на подсолнечном или оливковом масле до золотистой корочки.



 
For the couscous:
2
cups uncooked couscous
2-3
cups boiling water
1/2
teaspoon salt
For the patties:
2 large eggs, beaten
1-2 tbsp prepared or homemade pesto
1/5 cup finely chopped green beans
100  gr cooked shrimps, chopped
1/3 cup grated Parmesan or another cheese
2 cloves garlic, finely chopped
1 cup whole grain bread crumbs, plus more if needed
Water, if needed
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1. Combine the uncooked couscous with the water and sea salt in a medium saucepan. After five minutes the stock is absorbed, and you fluff it up and let it cool.
2. Combine the couscous, eggs,green beans and salt in a medium bowl. Stir in the garlic, shrimps, cheese and pesto.
3. Add the bread crumbs, stir, and let sit for a few minutes to allow the crumbs to absorb some of the moisture. At this point, you should have a mixture that is easy to form into patties. If the mixture is too moist, add about a tablespoon at a time of bread crumbs until desired consistency is attained. Likewise, if the mixture is too dry, add a tablespoon at a time of water until desired consistency is attained.
4. Shape the mixture into patties either with your bare hands. Heat the oil in a large, heavy skillet over medium heat until shimming, swirling to throughly coat the bottom of the pan. Working in batches, gently place patties in the pan, leaving space between for easy flipping. Cover and cook for 8 to 10 minutes, until the bottoms are browned. Carefully flip the patties with a spatula and cook the other sides for 7 minutes, or until golden. Remove patties from the skillet and cool.


Комментариев нет:

Отправить комментарий