четверг, 16 мая 2013 г.




Бургеры с рисом и овощами. Rice and Veggie Burger

Эти бургеры очень сытные и вполне могут заменить полноценный мясной обед. Можно использовать остатки риса из плова, например. Только желательно, чтобы рис не был очень разваренный.

 1 стакан вареного риса

1 cт.л. семечек

1 стакан сухих овсяных хлопьев

1 луковица

1 кабачок цуккини

1 морковь

Несколько шампиньонов

2 зубка чеснока

1 яйцо

150 гр крем-чиза

Соль, перец

Сухари для обвалки

Лук нарезать и обжарить с чесноком. Добавить натертую морковь, натертый цуккини и грибы. Обжарить. Добавить вареный рис и овсянку, яйцо, крем-чиз. При желании можно еще натереть сыра. Сформировать котлетки, обвалять в сухарях и обжарить.

  Ingredients

  • 1 cup grounded rolled oats
  • 1 tablespoon of sunflower seeds
  • 1 tablespoon of pine nuts
  • 1 cup of boiled rice
  • 1 cup finelly chopped shallots
  • 4 cloves garlic, chopped
  • 1 cup grated carrot
  • 1 1/2 cups grated zucchini
  • 3 cups mushrooms finely chopped
  • 1 tablespoon olive oil for cooking
  • 150 gr cream cheese
  • 1 egg
  • salt
  • pepper
 2 cups bread crumbs



Boil the rice.
 Add oat and sunflower seeds.
Chop the shallot and the garlic.
Cook the shallots until become transparent.
Add the garlic, mix and let it cook for a couple of minutes.
Add the grated carrots and zucchini. Add sliced mushrooms.
Cook until mushrooms are well cooked.
Add this mixture to the bowl with rice. Add egg and cream cheese.
Mix it all well and let it cool for a while, just to let you form the burgers with your hands. Roll in bread-crumb mixture, pressing gently to adhere
Cook them with little extra virgin olive oil.


Комментариев нет:

Отправить комментарий