вторник, 28 января 2014 г.

Фаршированная курица по-ливански. Lebanese stuffed chicken.



1 курица, без костей
по четверти стакана подсушенных в духовке кедровых орехов и миндаля
500 гр фарша
полстакана подсолнечного масла
Специи: корица, душистый перец, сладкая паприка, черный перец, 3 зубчика чеснока
1 стакан риса, сваренного до полуготовности
соль
Смешать половину специи с маслом, натереть курицу и дать постоять.
Для начинки смешать фарш с рисом, орехами и специями, начинить курицу и зашить отверстие.
Печь под алюминиевой фольгой 1 час, потом фольгу снять и печь еще час.


Traditional Lebanese recipe for stuffed chicken with my changes.

Ingredients
1 chicken, bones removed
¼ cup pine nuts, slightly fried
¼ cup blanched almonds, slightly fried
500 g minced beef meat
0.5 cup canola oil
¼ tspn of: ground allspice, ground cinnamon,sweet paprika, 3 garlic cloves and ground black pepper
1 cup long grain rice, half cooked
1  tbls salt

Preparation
1. Put the minced meat with rice in the bowl, add ¼ tspn of salt and ½ the quantity of the spices. Add nuts and almonds. Stir mixture.
2. Rub chicken with remaining spices and oil inside and out. Leave for half hour.
3. Filling: Mix cooked rice with pine nuts, almonds and pistachio nuts. Stuff chicken with the mixture and stitch opening.
4. Put chicken on its back in a pot. Cover the pot with aluminium foil  and roast for 1 hour .Remove the foil and roast 1 hour.
The skin should be golden and crispy and the meat cooked through.


Комментариев нет:

Отправить комментарий